Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en så kallad "DANOMETER STIL" Ett nytt sätt att skriva (tror jag)!Tre dikter som sammanflätas på slutet, men kan också läsas tillsamans!
MVH Dan, gör gärna egna försök!



Tankar som formas (sandkorn på en strand)

 




När gruskorn och stenar

                     Likt tankarna som föds och formas

spolas iland, där havet möter land

                    upprättar kontakt med medvetandet

miljontals och åter miljontals

                    och så slutligen formar ord av tungans spänst

med vågens kraft

                     blir till meningar i en konversation

mals de till finaste sand.

                    vi formar tankarna för att passa in

Slipas och formas med varsam hand

                    och göra oss hörda, i samförstånd

av vattnets kraft, fram och tillbaka

                    för att delge och för att ge ett svar

alla dessa miljarders miljoner

                    att just nu kommunicerar du och jag!

på denna kilometerlånga sandstrand



***och åter slipar vågen, där i tankarnas boning ***

*** till de skönaste ord för att upprätta kontakt  ***

*** och där befinner vi oss nu, med talets gåva   ***

***  känsla och takt, smekandes med orden        ***

*** på poeternas strand, där vi alla fann . . .       ***

*** vänskapens sköna, smekande band! . . .       ***






Fri vers av DanSan
Läst 835 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-05 10:19



Bookmark and Share


  Lena Renman
Ja, det fungerade ju
Lena
2007-08-25

  KLANG
Snyggt gjort;)
2007-07-02

  Michaela Dutius
Helt underbar!!!
Gillar särskilt sista delen...
Mästerverk - nåt annat ord finns inte
2007-05-06

  Lapptanten
Detta är ett mästerverk!!!

Kan för mitt liv inte föreställa mig att jag skulle kunna åstadkomma något liknande, men en vilja att försöka har fötts i mig. Du är sannerligen inspirerande.

Så enormt, suveränt, underbart. Poesi när den är som allra bäst!!
2007-02-09

  Bubamara - Maria Zakrisson
ortoligt. tanke och verlkighet i ett, fast separerade. så som det är
tack du
inspirerande
2006-10-18

    Lars J
Härligt Dan!

Du är en sann mästare på nyskapande poesi ;-)

Tycker om båda dikterna var för sig och även tillsammans *ler*

Tack!
2006-10-07

    NoMi F
Alla sätt är bra
här har du hittat ett sätt
att förmedla poesi-fomen
är annorlunda men känns
bra
Vackra ord och innebörd
Fint
2006-10-06

    HiFi
kan nog vänja mig vid denna nya konstart.. alldeles säkert... lite svårt att focusera när man läste men jag antar att det är en vanesak... stilbildande, intelligent och vetenskapligt i allra högsta grad... fast lite rörig
2006-10-05
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan