Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amor vincit omnia (Kärleken övervinner allt)


Jag seglar denna vinterdag
på molnen av nattens fägring

Jag ser snöflingor falla
på mitt hav
av mjuka
molntussar

Passionens eldar flammar
så där innerligt hjärtligt skönt

och inte trodde jag att livet
skulle vända
så där plötsligt
efter alla dessa år . . .

och inte trodde jag

att du fanns där

och inte trodde du

att jag fanns här

och inte visste vi

att det skulle bli
så här


men kärlekens och
lyckans smed
verkar i det tysta och
så plötsligt när
allt börjar nystas . . .

ja så stod vi där och
var ett på jorden, vi två
och plötsligt så fanns
en annan längtan där

När ett och ett förenas
kommer två
att smältas samman

Livet är förunderligt
och kärleken så stor
går ej att taga för given
ska vårdas som ett barn

och när den väl får växa
så känns det överallt
hjärtat det tycks växa
och i själen
är det ej
längre
kallt




Fri vers av DanSan
Läst 1079 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-02-18 11:44



Bookmark and Share


  Helena Helmvee
Ååå vilken Underbar dikt!
2012-08-29

  Jack_iX
Man blir så varm o lycklig av dessa ord, aldrig är det försent!
Kärleken finns där alltid o för alltid!
2012-02-20

  Carl O Andersson
Bravo Dan! Dock måste jag rätta Dig på en punkt. Kärleken övervinner eller besegrar inte allt. Men den besegrar allt utom fattigdom och tandvärk.
2012-02-19

  Lilla My* VIP
Åh, det där varma med kärleken rymmer verkligen dina ord!! Bilden på den frusna rosen...ja, tycker om...och den passar så väl!!
2012-02-18

  Måna N. Berger
Ja, det är så härligt. Kärleken är ett mirakel!
2012-02-18

  bittemi VIP
Blir glad av att läsa dina fina ord om kärlek!
2012-02-18
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan