Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A (ldrig) D (it) H (on) D (ikterat)

Aldrig dit hon dikterat,
sa någon med ett leende
I ett virvarr av känslor
och i ett myller av tankar
förenas sällan produkten
med avsikten
och det oförutsägbara
väcker spänning och beundran

Önskar mina tankar kunde följa
viadukter och akvedukter
avfartsvägar och snåriga stigar
landningsbanor och skidspår
att de ledde fram till
tankar klara som målskyltar

Ack om jag hade förmågan
att följa tanken ända fram
att ta mig förbi vattenkontroller
hurrande publik
och konkurrenter
utan att irra vilse
utan att försvinna bland
ett myller av nummerskyltar

Önskar mina tankar inte tog mig
till öppna landskap
till åkermarker utan slut
önskar de inte gick runt i cirklar
eller slutade vid en vacker blomma
på fältets mitt
vid bäckens porlande vatten
eller fångades av tranan som
breder ut sina vingar

Åh ack vilken frihet, säger massan,
att släppa sina tankar fria
att låta dem virvla lösa
utan lås och bojor
att nå kreativitetens höjder
genom att gå ifrån det inrutade
och bara vara

Men virvlande tankar, kära åhörare,
är enbart gångbara när de kan
finna vägen åter
när de kan läsa kartan
och inte gå vilse
för utan kartan
och utan vägen
kan tanken aldrig nå
hela vägen fram

Utan kartan och utan vägen
försvinner tanken i ingenting
och frustrationer rinner över
när alltet rämnar
när marken öppnar sig
och tanken flyger fritt
Det oförutsägbara kreativa
emottages med öppen famn
av omgivningen
men låten Dig icke luras att tro
att "aldrig dit hon dikterat"
inte kostar mer
att jag inte betalar dyrare
än vad som kan anas




Fri vers av Lapptanten
Läst 392 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-26 09:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lapptanten
Lapptanten