Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Och det spelar ingen roll om världen hatar oss för allt jag vill är att vara med dig

Ta min hand
Ja, gör det
Ta min hand
Kom så flätar vi försiktigt ihop våra fingrar
Och mitt nagellack
är inte bortskavt på riktigt
jag har noggrant skrapat bort
små röda flisor
låtit de flyga fritt
i vinden
Falsk är jag
Precis som
mitt på låtsas avskavda nagellack
Älskling
ta min hand
Ja, gör det
Vet du att
jag egentligen inte har något självförtoende
alls
Det är ett skådespel
och när puplikens applåder
har dött ut
sitter jag ensam i min loge och
gråter
Ser mig själv i den smutsiga spegeln
och på nått sätt
blir det alltid värre när man ser sina tårar
De blir vassare
Som glas nästan
Ändå stirrar jag stint
rakt in i mina egna rödgråta ögon
Känner glasskärvorna
förklädda till tårar
på mina kinder
Ta min hand
Ja, gör det
Och du
När du frågar
vad jag ska göra i helgen
så ljuger jag varje gång
Försöker verka intessant
Jag var inte på bio
i fredags
som jag sa
Jag satt hemma
med nedersta
skrivbordslådan
öppnad
Gamla dikter utspridda
över sängen
Som ett täcke av ord
att gömma sig under
En liten poesivärld
Mindes fortfarande varje ord
jag skrev
och med varje ord
kom minnena tillbaka
Som en orkan
över min lilla poesivärld
svepte de in
Rev upp
Nej, jag var inte på bio i fredags
som jag sa
Men du
snälla
ta min hand
För alla bilder
som jag tagit på mig själv
är i hopp om att
du
ska se dem
säga att jag är vacker
Så istället för att
fortsätta leva
i en olidlig längtan
efter dig
bara ta min hand
älskling
Har du inte förstått det än?
Jag bönar
ljudlöst efter din kärlek
Skriker inombords
att
ÄLSKA MIG
ta min hand
ÄLSKA MIG!
Och det spelar ingen roll
vad folk tycker
Kan vi inte bara fläta ihop våra fingrar
och glömma allt?
Så snälla du
bara ta min hand
Ta min hand och älska mig




Fri vers av mirrorball
Läst 853 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-10-02 17:18



Bookmark and Share


    Chanel
underbar dikt, :)
2007-11-15

    Tazara
Denna är underbar och jag kan känna igen mig i den skådespelande ytan. tack så jättemycket!
2007-10-20

    crapcat
Jag vill också att någon ska ta min hand och älska mig. Fint skrivet!
2007-10-12

  ramlar
vad ska man säga. jag känner dig inte men det här älskar jag, verkligen! ih vad underbart! applåd!
2007-10-03

  Junibarn
kan itne andas längre. din text tog mina andetag.
2007-10-03

    sötsnö
underbar text!
2007-10-03

    eventualiteter
om det hjälper, så älskar jag det du skriver <3
2007-10-03
  > Nästa text
< Föregående

mirrorball
mirrorball