Höstrepris 2" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Höstrepris 2


det våras för hösten


Vintern närmar sig.

Det är kanske nu man ska ägna sig åt att beskriva tilltagande mörker, vissenhet, kyla, blåst, tömda batterier och liknande förgängligheter som är på väg mot sina slut.

Obstinat som jag är, väljer jag en annan väg.

Jag älskar hösten. Verkligen, jag gör det och förmodligen hade jag kunnat skriva mil om slickbara färger, om att stå naketleende i höststormar, om solstrålekontraster genom gråtunga moln, om ankelhöga lövpiruetter i technicolor, om sprickfärdigt uppuffade duntäcken, öppna eldstäder framför kakaomungipor och raggsockor i öronlappsfåtöljer.

Jag hade med stor sannolikhet kunnat raljera över svampställen i Monet-skogar, om händer i händer i biomörker, om punktljusupplysta soffhörnor med chokladkakor, fleeceplädar och avverkade bokhögar i skenet av Liljeholmens bästa, men istället tänker jag berätta om hur min sommar har varit.

Den har varit bra.




Övriga genrer av alfa VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-02 19:38



Bookmark and Share


  sister mary
Det känns som om hösten är alltför kort när jag läser detta!
2007-10-10

  Jessica Ebbesson
Lika bra som första gången jag hade nöjet att läsa.
2007-10-03

    Lilla_Husmusen_94
Den var riktigt bra :)
2007-10-02
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén