Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jonny

han satt och vänta på en bar invid en järnvägsstation
på ett tåg som var försenat och han satt där i tron
att han skulle resa bort på kurs över helgen
men tåget dröjde länge och det blev tomt i buteljen.
det kom en kvinna fram till Jonny, slog sig ned vid hans bord
hon sa att hon var ensam, ville växla några ord
och när tåget kom bjöd han på sovkupé till Göteborg
han sjukskrev sig från jobbet och glömde all sin sorg

därhemma satt frugan och ungarna och vänta'
med räkningar och krav på amorteringar och ränta
de hade kronofogden flåsande i nacken
han var bara en hårsmån från att sätta dom på backen
och när folk började fråga 'na vart Jonny hade farit
så svara' hon "det blir nog aldrig mera som det varit"
hon mindes hur de hjälpts åt när ungarna var små
och bland vännerna i byn gick snacket som så

Jonny kom undan för lätt
det han gjorde var inte rätt
han skulle skött det på ett snyggare sätt
jonny kom undan för lätt

de gick på liseberg och roade sig yra
sen hitta' de en club som höll öppet till fyra
följande dag stack de till Danmark med båt
och Jonny var pånyttfödd, förälskad och kåt
de tog in på hotel och bodde där så länge pengarna räckte
sen hitta' de ett skjul med halmtak som läckte
där bodde de så länge förälskelsen höll i
och Jonny hade aldrig nånsin känt sig så fri

han hade dragit ett ansenligt lass rätt så långt
burit mer än sin ryggsäck i mycket och mångt
Ibland hade det känts som om han var på väg att bli tokig
på den väg som synts rak men blivit backig och krokig
trycket hade frestat hårt på säkerhetsventilen
fan vet hur länge till han hade orkat hålla stilen
därhemma mena' folk att det var ansvarslöst att dra
och på byfiket satt fruarna och skrockade och sa

Jonny kom undan för lätt.......................

när sommaren tog slut försvann hans vän nån annanstans
han kom hem till frun en morgon med slokande svans
han hade med sig lite blommor och en flaska billigt vin
och han sa "kan du förlåta mig, jag vet jag är ett svin"
hon svalde all sin stolthet och kysste honom ömt
och när dom älskade i soffan var allt det gamla glömt
tills några dagar senare, det anlände ett brev
till Jonny, men hon öppna' det, nyfiken som hon blev

hon läste det i smyg och hennes reaktion var hård
hon slängde alla Jonnys grejor ut på deras gård
förödelsen sa Jonny vad klockan var slagen
han visade sig aldrig mera hemma sen den dagen
man hitta honom hängande från taket ute på logen
det viskades i stugorna längs älven och på skogen

Jonny kom undan för lätt....................................










Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Anders P VIP
Läst 422 gånger
Publicerad 2005-04-24 08:59



Bookmark and Share


  kath
din text gör att jag sjunger med...är den gjord för att sjungas

den är förbaskat bra, hela alltet...nog är människor hårda mot varandra åt alla håll och kanter.........
2005-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP