Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag lever död

Jag flyter runt i en dimma
Lever, men ändå inte
Igår var likadan som idag
och morgondagen blir exakt samma

Jag får tillräckligt med luft för att leva
inte mer
Jag ligger på gränsen
kippar efter andan
Vill ha mer
än bara ett liv

Lever, men ändå inte
Tårarna rinner inte längre
men nu är det så torrt
så tråkigt
så tyst

Jag vill ha dina starka armar omkring mig
för utan dom är det så kallt
iskalla vindar jämt
som drar med sig livslusten

Jag lever, men ändå inte
för mina ögon dom ser
men har tappat gnistan
Mina öron dom hör
men dom lyssnar inte längre
Mitt hjärta fortsätter slå
men det är så tomt

Jag har en mun att le med
men jag har glömt hur man gör
Jag har så mycket jag vill göra
men jag har tappat kraften
Jag har poesi i huvudet som kan beröra och förändra
men det är bara tomma ord på mitt papper

Jag vill leva
ditt liv fattas i mitt liv
och mitt liv är tomt utan ditt
jag lever, men ändå inte
Jag lever död




Fri vers av RutigKjol
Läst 305 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-05 21:36



Bookmark and Share


  Felzu
Så himla underbart skrivet. Och samtidigt känns det alldeles, alldeles fel att använda ordet underbart eftersom det är så hemskt. Den här dikten gav mig rysningar. Både \'negativt\' och positivt. Positiva rysningar för att det är så bra skrivet. Och \'negativa\', för att hela dikten är så totalt nedstämd. Samtidigt kan man inte kalla det negativt, för det är ju egentligen positivt, om du förstår hur jag menar.. Du förmedlade känslan så himla bra att det kändes som om man skulle vara där själv, som levande död.
Nu blev det här lite allmänt förvirrat men jag tror du förstod vad jag ville säga; Du skriver så bra att man får rysningar av det, och jag skulle inte bli förvånad om du blev en stor poet en vacker dag. Kramar <3
2007-10-06

  Just Emotions
wow
2007-10-06

  Bjarne Nordbö
Känsla man lätt känner igen sig i. Men du kan alltid gädja dej åt en morgondag med fler problem..bra nedplitat.
2007-10-06

  ***Wicke***
Bara så bra.
2007-10-05
  > Nästa text
< Föregående

RutigKjol
RutigKjol

Mina favoriter
En narr i sorgsen takt.