Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En galen mans tavla

Han har en hatt.
Han har en pipa
Han har en pensel
Och en färdig tavla som han bara behöver måla
Han har bara ett öra
Målar allt i brinnande färger
Han har bara en vy ut igenom ett fyrkantigt fönster

Dom låste in honom, ingen kände till hans namn trots att han målade alléer med flammor som träd. Den dag dom lyfte ut honom till kistan, kyldes han flammor ner och blev till snö täckta träd. Och världen utnämnde han till ett geni över alla genier.

Dammet for när auktionens hammare slogs med en väldig duns. då kistan redan förgyllts. Ingen kunde förstå när träden bränts upp .
Från en galen mans tavla till en girig affärsmans investering i ogynnsamma tider.
En konstnärs revolt samlad bland guldtackor, ja mörka ögon blir odödliga under en gatlyktas sken.




Övriga genrer av kw.
Läst 372 gånger
Publicerad 2007-10-06 00:17



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
WOW, en sån målande komposition - jag är färgad innifrån och ut! Du har skapat ett mästerverk här och jag fick underbar nattlektyr som vanligt!
Du är galet bra!
Kramiz
2007-10-06
  > Nästa text
< Föregående

kw.