Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bränn den blågula fanan

Sagan…
Sagan…
Tangenten på pianot slår ner hårt
Himlen är blå, men husen ryker
Svälten slår ned med en dov ton
Du lyssnar än…

Du sitter där med Bang Olufsen vy din jävla hippie överlevande
Du sitter där…
Du sitter där och förfasas
Du sitter där med ett betalt hus
Du sitter där och skakar huvudet när amerikanska banker faller.
Du hör ljudet av dova stråk från cellon,

mmmm
Du förfasas
Förfasas
Kontinenter brinner
Ett litet barn pekar mot en tidning där innehållet är passé
Men en internationell plastpistol är färggrann
Tomhet

En tomhet du försvarar
Med en torftig fana
Med en patetisk historia
Av ett patetiskt folk
Som blev giriga av solidaritet
och avgudade individualism
och fick utlösning av chauvinism
Bara gammal blond bitterhet präglar en avdankad kultur

Bränn den, bränn den
Bränn fanan
40 procent av befolkningen (borträknat kvinnor och blattar) lyssnar på en skånsk röst
som gråter i tv om att han kände sig utanför när lyckliga barn fyllde sandlådan.
Bränn, bränn den svenska flaggan

Står du där min vän
Kom du försent?
Ser du tillbaka?
Är du från Chile? Iran eller Bosnien?
Du känner väl igen allt?
Den bortskämda belånade arbetarklassen har semestrat i ett nytt hus
Grannen har lånat till en ny bil
Hör du stråkarna drar allt snabbare!

Är du rädd?
Fruktar du?
Du kommer falla
Du kommer krossas
Du kommer falla försupen
Karma ger, karma tar
Stråken vandrar förbi
Samtidigt som demonen från Skåne får avnjuta en blodig hämnd

Se hit!
säg inte att du inte är skyldig?
Säg inte att du inte mått bra på senare tid
Stråken kommer sjunga din skamfulla sång
Sången om barn på det iskalla havet
Sången om offer
Sången om rika
Sången om girighet och avskyvärda människor som visste
Som visste men blundade
Eller inte ens blundade
Utan som aktivt valde att dränka barn med stora bruna drömmande ögon och svart hår i havet

1945…………………………………..2016………………….. åh cello spela ljuvt…………. vågor sjung och trippa på golv av marmor.




Fri vers av kw.
Läst 360 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-01 07:23



Bookmark and Share


    Orkiden
Jesus amalia så välskrivet, du skulle bli låtskrivare och sjunga ut.
Bravo!
2016-10-21

  Staffan Nilsson

Vackert och rasande om att göra sig kvitt självgodhet och likgiltighet.

2016-07-01
  > Nästa text
< Föregående

kw.