Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinna du ledde oss i förfall

Klockan slår tolv
Kvinnor ni har gått för fort fram
Minoriteter er livstil var för rättfram

Vi har inte ens fyllt sextio
Våra företag är fortfarande vårt kvitto
Backa, backa
Mänskligarättigheter tog ni för givna
Men…
Men…
Men..

Historien berättar om högerarmar sträckta i skyn
Den berättar om lidande…
Den berättar om rasism
Den berättar om dem som höll tyst
Historien berättar om förfäderna du döljer med en pust

Jag ser mot min barnkammare
jag ber om ursäkt
jag skäms
Jag viskar du kommer dölja mig
Men…
Men…
Men…

Jag var inte som dom
Jag skrek inte ut att människor skulle dö på medelhavet
Dom var majoritet jag kunde inte stoppa galenskapen
Jag höll aldrig med

Jag anklagades för att vara en godhetsapostel
En plåga som trodde på liv
Jag var stolt…
Men nu skäms jag…
Det var aldrig tillräckligt




Fri vers av kw.
Läst 325 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-28 01:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kw.