Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ukraina Blues

Jag såg upp mot himlen och det blixtrade
Vågorna stormade upp mot bergen
Och jag hörde en röst
Jag sträckte upp armen och liksom torshammare flög en domares klubba av ekträ till min hand
De mörka molnen och åskans dån försvann och jag njöt

Nu mina kamrater, å nu mina kamrater
Jag har buggat era hem
Skickat ut bottar att hämta era patetiska analyser
Och fyllt listor med namn

Kamrater jag har fått domarklubban
Jag har bunkrat fosfor
Jag har samlat huliganer
Det är bara geopolitik
Eller hur?

Ja, jag har hört er
Och samlat.

För det det är väl bara geopolitik
När städer svälts till döds
Och det har väl gjorts innan
När kvinnor våldtas
Och det är väl inget speciellt
När människor slaktas

Så jag har gjort listor
Kommer slå sönder din ipa-öl
Svälta dig tills du dricker svettet från din egen panna
Knapersteka din hud med fosfor
Och låta världen se på
Mina huliganer kommer våldta
Du kommer förstå
Det är bara geopolitik min vän

För gjorde inte amerikanerna samma sak
Och flyttade inte Nato fram sina positioner
Och ditt lilla barn
Ditt lilla barn
Dödade inte Nato barn.

Det är bara geopolitik kamrat
Jag fick domarklubban under rasande storm
Vad utmärglad du är kamrat
Det är inte mitt fel
Gjorde inte Nato samma sak?

Jag såg upp mot himlen och det blixtrade
Vågorna stormade upp mot bergen
Och jag hörde en röst
Jag sträckte upp armen och liksom torshammare flög en domares klubba av ekträ till min hand
De mörka molnen och åskans dån försvann och jag sparade alla era namn




Fri vers av kw.
Läst 125 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-16 01:27



Bookmark and Share


    Audit
ok...
2022-04-16
  > Nästa text
< Föregående

kw.