Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rikmans blues

Kvadratmeterna är fler
Tio gånger så många
Som en oval är min balkong eller uteplats om du så vill en åskådarplats för havets vågor
Månens ljus och stjärnornas mångfald

Solens första strålar träffar fönstret mot min köksö
Marmor täcker min diskbänk
Spritskåpet är fyllt av kristall

Mina barn har alla tv-abonnemang
Som mitt hus har växt har min mage
Som min aktieportfölj min tristess

Så sällan ser jag havet utanför min balkong
Och solljuset bara bländar
Och ungarna bara tjatar

Var fan är jag
Var fan är sirenerna
Så långt borta hör jag deras dova toner
Va fan ska jag göra
Jag är trött

Hon sitter brevid mig
Bara babblar
Allt bara låter
Jag vill bara sova

Och klart jag förstår
Det är så jag får mer kapital
Jag investerar i vattenkällor
Investerar i litiumgruvor
Investerar i rymdskepp
Och säljer bort papper från dåliga skördar
Tro fan jag förstår
Barnens barn är körda
Men va fan ska jag göra




Fri vers av kw.
Läst 449 gånger
Publicerad 2021-08-04 01:01



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
En riktigt satirisk, samhällskritisk dikt!
2021-08-04
  > Nästa text
< Föregående

kw.