Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag skall låna dig mitt hjärta.



inte
ett enda
grymt ord
träffar mig
från ditt håll
för du är
en man
med heder
och du ömkar
mig.

du vet
att jag har
offrat
år
för vår kärlek
därför
har du inte
hjärtat
att vara ärlig
och istället
sargar du
mig.

jag vet
att du inte är
tillräckligt
modig
och ändå
väntar jag
på din röst
eller
ett tecken
på upplösning
men du
är tyst

du har inte
hjärtat
att skiljas.

men jag
skall
låna dig
mitt hjärta
så att du
kan gå

jag skall
låna dig
mitt hjärta

så att du
kan säga

jag älskar dig inte.

och jag skall
bära
ditt klenmod
på min rygg
och framför
dina fötter
skall jag falla

när kärleken
mig
besegrar.




Fri vers av AneLa
Läst 511 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-10-06 13:14



Bookmark and Share


  Alexandoria
starkt avslut. mycket vackert.
2007-10-19

  Patrick K
starkt avslut, jag gillar den =)
2007-10-06

    höstblomma
..fin o vemodig ..min tolkning är beskrivningen av en kärlek där känslorna på något sätt utan att vilja det ändå tappat bort varandra..
2007-10-06

    Amoreboy
mmm...djupt bra
2007-10-06

  Ezo
Mycket stark dikt, komplicerad kärlek :)
2007-10-06
  > Nästa text
< Föregående

AneLa
AneLa