Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
,


Bamse, ångest är egentligen ett vackert ord men det är svårt att se när man är olycklig

Bamse
du har gjort mig
besviken
För jag trodde på dig
På att kärlek
kan
förändra världen
om man bara
vill
Jag trodde på
att många små
är starka
tillsammans
Men du Bamse
Om man är ensam och
liten
Hur ska man
klara sig då
har du tänkt?
Jag trodde på att
vargen blev
snäll
av din omtanke
Jag trodde på
att kärlek gör människor
goda
Varför ljuger du för mig Bamse?
Jag har märkt att inte ens kärlek
kan förändra henne
till den hon
brukade vara
Har du tänkt på det Bamse?
Att Krösus
ändå aldrig blir
snäll
hur mycket
du än försöker
Det hjälper inte att
förlåta
Gör det inte dig
förbannad
Bamse?
Får det inte dig
att vilja
skaka
och
gråta
och
skrika?
Bamse erkänn
att din ångest
är lika stor som min
när du tänker efter
Visst har du också
tvivlat
på att kärleken ibland?
Du har väl inte alltid
trott att kärleken
är oövervinnerlig?
Bamse har inte du också
legat tårögd
i soffan
och hatat
Evan McGregor
för Moulin Rouge är
inte verkligheten
För All you need is love stämmer inte Bamse!
Man kan inte leva på att
ge kärlek
man måste få också
Visst är det så
Bamse?
Att ge någon allt
utan att få tillbaka
är dåligt för
självförtroendet
Erkänn att du har känt så ibland
Men Bamse
varför har du ljugit för mig?
Du kunde knuffat mig
ner för stupet
istället
Ner för Höga Berget
och skrattat
när jag föll
Det skulle sårat mindre Bamse
Det skulle gjort mindre ont
För du Bamse
du gör mig besviken
Du har fått mig att
tvivla
på kärleken








Fri vers av mirrorball
Läst 1086 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-10-07 15:21



Bookmark and Share


    Sanera
Vilken extremt bra skriven text!
Rätt ord på rätt ställen.
I like!
2008-10-20

  Junibarn
Huppla. Väldigt smart, så.. åh så fint. Jag gillar det me Moulin Rouge, det med att ge och ta, det med att bli besviken. Jag tror jag gillar alla rader mellan det första "bamse"t och den sista "på kärleken" faktiskt. Citattecken över hela texten. Om du hade frågat vilken min favoritdel var.
2008-07-22

    zenit
det här var något av det bästa jag läst på länge. stulen naivitet, en frontalkrock med verkligheten.
2008-07-09

  julia.s
Jag verkligen älskar dina dikter, de är underbara allihopa.
Just denna har jag fastnat för sådär lite extra.
Gullig, men ändå.. inte, på något sätt.
Underbar är den i alla fall.
2008-05-28

  Matilda Linnéa Tinér
verkligen en text i sig.
jag tycker om!
2007-11-11

    ingensoldatdirekt
jag skulle vilja applådera typ femtisjumiljarder gånger, men det går inte ._.
2007-10-08

  ramlar
\"Bamse har inte du också
legat tårögd
i soffan
och hatat
Evan McGregor
för Moulin Rouge är
inte verkligheten
För All you need is love stämmer inte Bamse!\"

ne, moulin rouge är inte speciellt verklighetstrogen si så där, men visst är den vackert ändå :) men åh vad bra du är.
2007-10-08
  > Nästa text
< Föregående

mirrorball
mirrorball