Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den fick inte heta fjäderlätt.


Det slog slint i huvudet på min älsklingsvän

Precis när
ängslighetsfasen
hade lagt sig
fick jag
ett blött
brev
på posten.

 


Min älsklingsvän hade
tydligen mördat
någon
brutalt och primitivt
under månens
försvinnande.

Utan
skäl eller själ.

 

 

Hon hade kremerat
liket i
en kakelugn och spridit
askan över
hela staden

från det faluröda
tornet med
en stor svart port.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Och där blev jag
sittandes med lyxkaffet
vid
köksbordet med
ögonen på brevet som
sakta torkade.

 

 

 

 

 


Sedan gick
jag för att
köpa glömskebomull
på apoteket.




Fri vers av ingentingflicka
Läst 251 gånger
Publicerad 2007-10-07 20:55



Bookmark and Share


    ingensoldatdirekt
den här är bra, men jag gillar inte riktigt sista stycket. enligt mig bättre utan det.
2007-10-14
  > Nästa text
< Föregående

ingentingflicka