Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

café adieu


doften av bakverk och
kaffe och människor och
dvalan möter mig halvvägs in
dragandes någonting
till minnet
av en svunnen tid


min våta mössa skvallrar
om årstiden
min plats finner jag
i hörnet
sätter jag mig med benen
i kors
under stolen
och surrar
något tätare än luft
medan kylan utanför
pulserar in
spjälkar mina andetag
i bra och korta
bakom min köld
endast mina ögon syns
pölen växer
kroppen torkar sakta ut
fröken med kanna tittar in
bakom min halsduk
finner hon svaret
och fyller på sorlet


knähöga stövlar
hon är sen och glad men
hennes pöl liknar snart min
hon pratar inte
men talar till mig oavbrutet
och de tunga orden
jag burit med mig försvinner
med henne







Övriga genrer av alfa VIP
Läst 555 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-10-08 13:07



Bookmark and Share


  Skosnöret
wow, vackert. vilket avslut, med en vardag som domnas bort.
2009-04-06

  Dan Linder
kameraögat zoomar in och zommar ut världen omkring sig.... Bra jobbat. Ser alla bilder framför mig.
2008-10-02

  Markattan
Gillar bilderna och stämningen du målar upp här, och, som så många andra, tycker jag att slutstrofen är ruskigt välskriven.
2008-02-06

  Labra lege
Mycket njutbar läsning...
2007-10-17

  sister mary
Åh, väntan och cafémöten som syresätter livet - du skriver så att jag känner luft och doft. Skickligt!
2007-10-08

  Fredrik P. VIP
Tycker om
som Anna
Bravo!
Bokmärker!
2007-10-08

  Anna Frölander
den här gillas mycket, vilket flyt och vilken känsla... Dikten håller ihop helt och fullt men min favoritdel blir ändå:

/knähöga stövlar
hon är sen och glad men
hennes pöl liknar snart min
hon pratar inte
men talar till mig oavbrutet
och de tunga orden
jag burit med mig försvinner
med henne/
2007-10-08
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén