Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
på gränsen att bli klar, men behövdes skrivas i all höststress


En vit oktober

Jag känner den kommande känslan
det kommer bli en vit oktober
En önskan kommer tidigt för en del
vi andra, undrar vad i helvete som gick fel

Jag log utan humle, jäst och vatten
det var säkert flera år sedan sist
Har inte sett den kolsvarta katten
som målade mitt helvete tablettvit

ingen snö på vägarna
under en vit oktober
ingen snö på speglarna
i en vit oktober




Fri vers av J P
Läst 355 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-10 23:34



Bookmark and Share


  AllNamesRTaken
Du har najsa meningar som humle-meningen. Den får en att liksom le fast på nåt tragiskt sätt. Sista stycket gillar jag massvis men dubbla oktober är både rätt och fel i mina öron. Skulle nog testa med andra alternativa rim eller nåt för att mjuka upp den negativa känslan i användningen. Svårt att sätta fungret på.

Tablettvit? inte tablettvitt?!?
2007-10-23

    Elin Sundström
Du förmedlar den där \"kommande känslan\" i dikten. Jag förstår inte riktigt vad det är, men dikten känns ärlig.

Snyggt, och jag fastnade för det här:

\"Jag log utan humle, jäst och vatten
det var säkert flera år sedan sist\"
2007-10-14
  > Nästa text
< Föregående

J P
J P