Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Muzak


Sonad jungfrulighet


En ilsken pekpinne
En studsande skamvrå
En köttätande växt


Djupblå ärr som slogs upp varje morgon
Långa kedjor av brev
Klykor vid stegarna
Läckande olja


Paret som försvann utan ett spår
Våra foton som returnerades


Ut på gatorna
En filt runt mina axlar


På nattklubb vibrerar ett jobb
Som tar slut


I rök av extas
I förarsätet där du blev en kvinna
I cineastens skrik


Jag ligger i ditt rum
Vi sover hela kvällen
Vi väcks av en lapsus
Och försvinner ut i höstens storm


Du bastar med tjejerna
Framför ett stort porträtt av Courtney Love
Fotograferad cirka tio år gammal
Den rutiga skjortan uppknäppt


Och du sparkar med benen för att komma upp
Ur ett rött hätskt ljus från den andra sidan
I visioner av jungfrur
I visioner av leende horor


Placerade intill varandra
Din livskamrat och nermålade figurer
Med noter och strofer över sina kroppar
Kunde inte sjunga längre


Rena ornament
Sabbat för den som aldrig vilat
I en stressad schäfers andetag


I ett tält fullt av vita hästar
Där du träffade resten av ditt liv
Och kom krumryggad som gäst på en begravning


Buren över ett hav av kvinnor
Kungens spira demolerad och sänkt
I drömmen som visade hur allt skulle bli


I flickrummet där du dödade en katt
Drack kopiösa mängder vodka
Och tog ett stort språng in
I ett outforskat territorium


I paradiset där du levde som en gris
Rasade mot en lumpen födelse
Dränkt i manipulationer
Klädd i skotskrutigt tyg och ett sotigt svalg av tegelsten


Och du ville dricka mer
Du drack ur en lögnares kopp
Bar hans narrkläder, bar hans fjolliga dräkt, hans fotboja
Drack av hans svekfulla vin


I manér som var roten till allt ont
Klaffar som studsade i ekon
Innanför din kropp, den skrämda zonen som var din kropp
Ditt hjärta som slog för ingen


Som egyptiska slagverk
I en sång utan ord
Helt speedad i åtta dygn


I rännstenen
I ett ensamt moln av guld
I ett mirakel


I ett vitt hus på en svart tunga




Fri vers av Mattias Holmström
Läst 533 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-11 16:57



Bookmark and Share


  Christer Eriksson
en lite ojämn diktsvit men väl läsvärd efter två genomläsnigar, skulle troligen behöva flera. men tiden. allt ska räcka till. ni vet. jag faller främst för dikten, alltså jag läser det som en mängd korta dikter.
\"I flickrummet där du dödade en katt
Drack kopiösa mängder vodka
Och tog ett stort språng in
I ett outforskat territorium\"
den tycker jag om och när du mellan tar in en dikt som är bra och sedan följer upp nästnästkommande med raden \"Och du ville dricka mer\"..
sånt gillar jag..
2007-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström