Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vs gravitationen. jag vill få flyga nu






Jag har alltid drömt om att flyga
eller bara ta ett språng ut för ett tåg
det spelar ingen roll
det blir väl samma effekt

ohörda samtal ekar i natten
synen är inte densamma
när man ligger nertrampad på ditt golv
med ögonen blödande

bakom ett fotografi
hon är rödhårig
hon är jag
och allt jag ville var att du skulle ta mig
i dina armar och säga
nu går vi och dricker kaffe med extra mycket grädde
din söta lilla kropp kan ju ändå inte bli fet


lentungade lögner är vackrare än stjärnorna

vad vore livet utan en man?
han kanske våltar mig, men vad spelar det för roll
det är ju ett mansdominerande samhälle

stjärnorna dansar
och sjunger sina lovsånger
du kan ju inte hata alla längre
du måste komma vidare i ditt liv
om man bara vill så går det
tänk på romeo och julia


men även om romeo stod utanför min dörr
så skulle han väl fortfarande vara för gammal för mig
och även om han gav mig rosor och drog iväg med mig
så skulle jag ändå inte vilja se honom igen
kanske ha hans autograf
för att han är den enda man som visat
att han verkligen dog för någon han älskade

jag har alltid drömt om att flyga
vore inte det att komma ifrån världen
och slippa se min våldtäcksman i ögonen

kan vi inte bara gå och dricka kaffe du och jag?
äta lite wienerbröd också
odla fetman
ta igen för anorexian vi hade
när de gjorde oss illa

jag vill bara att du ska sitta brevid mig
och säga
det är över nu

vi kan hoppa i trappor och gå och fika
ta ännu en bild
där du bara ler och ligger still




Fri vers av paprika
Läst 238 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-11 18:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

paprika