Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bär mig till Paris söta du

Du skulle offra mig för
Paris.


Byta mig till Paris.

Lämna
mig
för Frankrike
(tror jag.)


Det kanske
är världens vackraste
stad
så jag
ska nog inte ta det
så hårt.

 


Shamoua chuvi'e j'mels
moi tuoè Paris?

 

(Jag kan inte franska,
men för mig betyder det
"Du skulle offra mig
för Paris
.")

 

 

 

 

 

 

Jag undrar så.


Kan man åka skridskor
i parkerna
där
vintrarna
och hoppa från
Eiffeltornet?

 

 

 

 

Jag undrar .


Finns det ringmärkta
svanar och
danslektioner
att ta på kvällarna?

 

 

 

 

 


Du skulle offra mig
för Paris.

 

 

 


Och jag
undrar inte ens
varför
för jag är
hemligt kär
i Paris,
det verkar så åh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


(Ta mig dit, ta mig med.)




Fri vers av ingentingflicka
Läst 276 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-11 20:41



Bookmark and Share


  isabel louise
får såna härliga bilder av din längtanstext! skridskoåkning i en park..åh va mysigt, men hoppa inte från eiffeltornet...skriv det bara i tanken eller sjung om det som ted gärdestad :) det är lite för högt och ingen bassäng möter dig..
2007-10-11
  > Nästa text
< Föregående

ingentingflicka