Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Övertygelser kan få destruktiv inverkan på vårt tänkande och vårt förhållande till sanningen


Övertygelsefixering






Vill behålla min övertygelse,
som också kan vara andras.

Särskilt om den gynnar mig
eller min grupp

Vill söka stöd i uppgifter
som är ensidiga

Och som inte prövats kritiskt

Vill undvika att
söka efter motsägande uppgifter

Om de dyker upp
vill jag bortförklara dem

Det känns tryggt
att ha en övertygelse

Att veta hur det är,
att inte behöva lyssna




Fri vers av boen
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-14 22:39



Bookmark and Share


    *Zenobia*
jaa...hur är det... ??
2007-12-18

  drakbruden VIP
Så bra skrivet! Visst är det så, alla bär ni någon form av övertygelse som till synes fixerar världen och ger oss möjlighet att slå dövörat till. Men aj vad vi blir lurade av livet!
2007-10-18

  Maria Zena Viklund
sannerligen destruktivt!
2007-10-15

  charlotte hedendahl
Välformulerad och bra!
2007-10-15
  > Nästa text
< Föregående

boen
boen