Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus i mörkret

Det finns dagar
det finns nätter
det finns kalla vinternätter
det finns dagar som sig sätter
fast i minnets djupa grund

Det finns nätter
det finns dagar
det finns tillfällen vi klagar
likväl stunder som behagar
infalla en kort sekund

Och när oron
tynger sinnen
sänker redan tunga sinnen
upp till ytan kommer minnen
ger oss inte någon blund

Syns en stjärna
stilla falla
genom himlens rymd den kalla
skänker ro och frid åt alla
gnistrar till en liten stund

Lys då stjärna
klart om kvällen
i den bistra vinterkvällen
stick små hål i himlapällen
sänd ditt ljus mot jordens rund

Giv oss mänskor
åter hoppet
det där sista svaga hoppet
låt oss vila efter loppet
i en stilla stjärnsekund
















Fri vers av Lillasyster F
Läst 790 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-10-15 15:50



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Mycket vacker dikt, med fint flyt, nästan melodisk.

Tycker särskilt om raderna:

\"Lys då stjärna
klart om kvällen
i den bistra vinterkvällen
stick små hål i himlapällen
sänd ditt ljus mot jordens rund\"

Tack för läsupplevelsen! Bokmärker och applåderar!
2007-12-06

  Marita Persson
Mycket stiligt. bra jobbat att få sånt flyt och alla rimmen rätt, upprepningarna funkar perfekt, dom bara \"sitter där\" helt enkelt. Nu blev jag ÄNNU mer sugen på vinter, fick nästan lite julkänsla. Skulle nog fungera med musik till?
2007-11-12

    Hellberg
Jättefin vintrig dikt, fin struktur och bra rimmande. Älskar ordet \"stjärnsekund\".
2007-10-24

  Erik L
Fint diktat med fin rytm och väl avvägda rim. Applåd!
2007-10-16

    Maria Malm
Glömde..bokmärker..
2007-10-15

    Maria Malm
Den här dikten var verkligen \"ljus i mörker\". Tycker om formen och upprepningarna.
2007-10-15

  "Silver" VIP
Härlig, både i budskap och form. Kreativt med orden som upprepas och som alltid en uttänkt struktur rakt igenom. Den känns klassisk, fastnar i minnet.

\"Lys då stjärna
klart om kvällen
i den bistra vinterkvällen
stick små hål i himlapällen
sänd ditt ljus mot jordens rund\"

Mycket melodi i detta. Applåd!
2007-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Lillasyster F
Lillasyster F