Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om religion


Kyrkklockorna

Hör du dess dån
det är kyrkklockornas rån.

Prästen predikar,
oftast på latin.
Mässar ut,
syndare och guds barn.
Välsignar och ler,
får er att be.
Efter bön,
ni ska skänka er lön.
Så att kyrkan att få kollekt.

Pengarna går till fattiga.
Det de glömmer av att berätta.
Pengarna kommer nya kyrkor upprätta.
Dock i fattiga områden,
man kommer ge dom tro,
men ingen ro.
Man måste slita för gud.
Det eller bröllop utan brud.

Till sist kommer du dö
de säger åt dig att be mera
och engagera flera.
Enligt prästen kommer du till högsta ort.
Men glömde av att berätta om evolutionen,
så rått.
Alla kommer dö,
du blir antaglien ett frö.




Fri vers av hbr
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-04 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hbr