Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spegelskärvor

 

Hon ser inte sitt eget ansikte visas i spegeln

hårt hon rör vid den vackra ytan så glaset spricker - faller

till takten av de klara tårar hon avvisar från sin kind

 

djupt i hennes sommargröna ögon ryms ett universum

en naken sårbarhet uppenbarar sig mot den sköra ytan

när hon tittar längtansfullt mot skyn

mot ingenstans, där långt borta - där hemma

 

hennes händer är solen, fötterna månen

de dansar henne genom sina stjärnklädda stunder

till sinnen de talar sitt klingande språk

de är valarnas förföriska sång

när de sjunger förfädernas sånger om frihet

 

gamla tider som försvann, ekar tomt i ingenstans

 

hon kastar skärvorna mot drömmarnas land

fäster dem tillsammans med hemlösa tårar och fuktiga moln

tusen år ska lysa vägen i hennes sommargröna ögon

mot ingenstans, där långt borta - där hemma

 

nya tider som komma, skall eka högt

 




Fri vers av LadyFool
Läst 775 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2007-10-16 01:33



Bookmark and Share


  issac.a.m
Tack för underbar läsning...
2007-11-07

  Gawain
En stor dikt har precis passerat mina sinnen, och stannat. Du får med din ärbara konst här med allt som konsten hör till. Skönhet, mening och betydelse. Fler finns nog, men dessa tilltalade mig, enkel som jag är...

Jubla! Verkligt bra!
2007-10-19

  ms. r ghazale
mycket vackert skrivet & du likaså! ;)
2007-10-17

  isabel louise
\"de är valarnas förföriska sång
när de sjunger förfädernas sånger om frihet\"

underbart vackert skrivet!
2007-10-17

  Ronny Berk
med dansande stjärnklädnader och sommargröna ögon skapar du vacker poesi...ser berörande drömbilder som längtar...ja...
2007-10-17

  Maria Zena Viklund
tack för en helt fantastiskt underbar läsning!!
2007-10-17

    LillaL
Underbar läsning..
av mig får du en stor applåd!
2007-10-17

    JJ VIP
Man är med i texten när man läser, man är mitt i, man ser speglen, man ser fallet, hör ljudet av krossat glas...Dikten är i min tolkning en väg från något ohållbart till något som aldrig kan bli sämre utan bara bättre...slutet andas visshet om en framtid som fri...Jättebra dikt! Mvh. JJ.
2007-10-16

    wow
mycket fin poesi

det som en gång var
kan komma tillbaka,
fast i ny skepnad
och kanske bli ännu bättre än det som var...
vackert beskrivet!

ditt slut gav ändå hopp för mig som läsare;
nya tider som komma, skall eka högt



Det ska eka högt och då står du längst upp på toppen!
2007-10-16
  > Nästa text
< Föregående

LadyFool