Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det dags att förlåta

 

Nu är det dags att förlåta

alla gamla tider

och de tider

jag aldrig hann uppleva

Det är dags att förlåta

allt jag glömt

och allt jag förlorat

 

Vi faller ner på knä

för att be om förlåtelse

till alla bortkastade situationer

då vi kunnat återvända

till staden där vi en gång

målat gatorna

 

Det är snart dags att förstå

att mörkret bara är vackert

på långt håll

och att ursäkter bara utplånar

tillåterserna till att ljuga

Det är dags att be om förlåtelse

för alla lögner

och för allt jag gjorde

som jag inte menade

för alla gånger jag förnekat

och för tårarna jag tvingade fram

 

Det är dags att förlåta

de löften vi trodde på

och miraklet som aldrig inträffade

Det är dags att förlåta

för det är de vi är bäst på

 

för det är så

att jag ber hellre

om förlåtelse än om

tillåtelse,

och 

Förlåt mig,

att det inte alltid

blev så 

 

Det är dags att förlåta

livet jag inte tog på allvar

och känslorna jag spolat ner

för att glömma gamla tider

under slocknade stjärnor

 

Förlåt mig för alla ord

för alla tårar

för alla lögner

för mig själv

för andra

Förlåt

 

Kan du

förlåta mig?

 

 

 




Fri vers av SMLU
Läst 413 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-17 21:08



Bookmark and Share


    Brell
Att kunna förlåta OCH förlåtas är bland det viktigaste vi måste lära oss.
Bra skrivet, gillar och applåderar
2007-10-22

  Just Emotions
visst måste man lära sig att förlåta...
2007-10-17
  > Nästa text
< Föregående

SMLU
SMLU