Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Song for you,

Vi slänger oss på marken
rädda för att missa
tillfället att inte göra något alls
så vi begraver varandra
i
hö.

Vi trodde inte på varandra
igår,
idag
går vi runt i samma cirklar
som
igår och
i morgon är vi
någon annanstans.


Vi somnade på varandra
medan några utomstående
slog sönder våra dyra märkeskläder och
lite till vänster om ditt högra ben
vilade förhoppningar
om att kanske snart vakna
lite mer till höger.



Sommaren gjorde oss galna och
älgar och skalbaggar påfrestar våra saltvattenskadade fotsulor
på asfaltsväg
beundrar jag dina lockar
medan mina lockar bort alla flugor.


Vi slänger oss på marken
livrädda för att missa
marken
förstöra det vi kanske hade
mosa min telefon i fickan och
att aldrig mer få se varandras ögon.

Vi slänger oss på marken
för att förstå att
våra kläder föralltid är borta och
innanför dina byxor kryper fjärilslarver och
i mina ögon glöder gårdagens nymalade färg
som klistrade fast mig vid dig och
vägrade att släppa taget sedan.

Du missade marken
och flög iväg
jag bara låg kvar utan
att förstå
vad som egentligen hänt
förutom det faktum att jag faktiskt låg ensam kvar och
aldrig igen skall vi begravas
i våra egna förhoppningar.




Fri vers av SMLU
Läst 388 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-13 18:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SMLU
SMLU