Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att prioritera tyskland före sverige

det lär finnas många bovar i den här stan
och killar utan smycken
för att visa att de aldrig ägde det dom stal
kundvagnar i diken och diken i mig
hormonfyllda äldre damer
stans hetaste leende på en sur station
och livsfarliga hundar
som aldrig ler

varje morgon, till ljudet av bottennapp och borttappade andetag
flåsas i nacken utan att somna om
fega jävlar med blodiga knogar,
för lite sprit
för att sanningen skall kunna komma fram
och Sundsvall som bara brann ner utan att någon såg
iskalla borttappade fingertoppar under för tjock is
väntar på synkronisering, kastrering
väger mer än du

Och maskiner väcker svarsminkade ögon för tidigt för att se
att nya hus är vad vi behöver prioritera, som någon säger
någon som tog livet av sig när det aldrig blev prioriterat
fastnade med vilje i hissen
stack hål på telefonnätet för att kunna prata
extra länge med sig själv

det finns många bovar i den här stan,
speciellt på de ställen där dom trivs finns dom
Ernst Kirsteiger på piller och piller i mig
och jag tror inte det finns något som staden kan göra
för att få dem att sluta verka.




Fri vers av SMLU
Läst 417 gånger
Publicerad 2008-03-15 19:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SMLU
SMLU