Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till dig som jag älskar




Tack vare dig, för fattig för att åka buss

på morgonen på bussen
är det mesta väldigt dystert
du med dina engelska byxor
och jag med handen innanför grannens byxor
överfulla avloppsbrunar
knäskålar
pastellfärger spillda i diken
ger busschauffören ett gyllene tillfälle att
ta lite extra betalt

ja jävlar
jag satt visst för nära dig,
din dystra jävel
kastar glasrutor på grundskolor
tills barnen kastar tillbaks, ja
jävlar
jag gav en blomma till dig
trodde jag,
men du såg den aldrig
HÖR DU DET, din dystra jävel
du såg den inte ens!
för jag föste undan fåren
klippte till programledaren
sågade itu stolarna
köpte en ny söndagsklänning
tappade bort din pappas motorsåg
gav dig en burk avpillade sårskorpor
och du såg inte ens det

Det är så dystert på bussarna
speciellt dagar då du inte åker
och du hatar mig säkert nu
för jag sjöng en sång om saker du aldrig gillat
skrattade för mycket och för högt
jag imiterade den jag trodde du ville ha på fel sätt
grävde för fula gropar i sanden
samtidigt som du längtade hem
Jag kunde inte uttala ditt namn
inte förstå ekvationen i boken
kunde inte använda en gaffel på rätt sätt
inte sabotera inte ljuga inte tacka
för maten
tack vare dig

Utländsk ensamhet och tristess,
lika länge som granen får leva
innan den blir till julskinka
Det är så roligt ibland på bussen
men det är då som busschauffören tar lite extra betalt
knäckebröd och vaggvisor under sömnlösa fotsulor
jag kunde inte somna
orsaken till muskelkatastrofen
gav mig ätstörningar, julgranar
kalla fotsvampar i korgen istället för de där kantarellerna,
inbillade mellan nagel och fingertopp, fingerspets
Men det är så roligt att åka buss nu förtiden
och alla ler från bussens fönster
när jag lämnas ensam kvar
i busskuren
för fet för att klättra ut genom fönstret
för fattig för att betala
tack vare dig
tack för maten




Fri vers av SMLU
Läst 418 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-16 19:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SMLU
SMLU