Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet inte om det kan kallas dikt, men jag behövde få ut mina känslor, kanska jag \"putsar\" den senare..men allt måst nu ut..


Kaos

Barndomen skall vara lycka, skratt och ljus
Läge innbillade jag mig även att så var fallet

Men minnena som jag föröker förtränga är inte vackra
Du säger att du älskar mig men det finns ingen hänsyn i dina handlingar

Med tårar rinnandes längs kinderna biter jag ihop och torkar snabbt bort
Jag är trött på tårar, trött på känslor, varje dag blir jag allt mer tom

Ty när alla sviker, en efter en
Hur skall man då orka?

När ordet kärlek inte längre är något värt
Hur ska man då se ljust på framtiden?

När ingen förtstår och alla bara sopa under mattan
När ilska är det man möts av då man försöker förklara sina känslor

Hur skall man då orka leva?
Orka utvecklas, orka lära, orka mogna?

När ensamhetens mörker är av svartaste svart
Även i en sjupersoners familj med stor släkt


\"Du är älst\"-Tack jag vet
Men även den älsta orkar inte mer

Ta hand om mamma, försök förstå pappa
Ingen mår bra, hjälp nu till

Vem orkar hjälpa när man alltid borde gjort mer?
Vem orkar då responsen liknar hat?

Jag vet att jag inte är er mamma
Tro mig, det är inget jag vill

Sen kommer mamma hem ibland
Får pussar och kramar av alla

Orden jag älskar dig hörs mer än nått annat
I huvet ekar pappas ord, vakta mamma

Men då finns plötsligt ingen plats för mig
Jag är van att vara nånsorts morsa

Jag anpassar mig så gott det går men det är svårt
\"Du skall inte tro att det är du som bestämmer\"

Förlåt förlåt-vill ju bara ert bästa
tror ni jag vill det här?

Kaos, skrik och agressivitet
är det så konstigt att vi blev som ni?

Hur orkar man fortsätta kämpa
Om man kämpat hela sitt liv?

Om ljuset man trodde såg i horisonten
Var ett helvetes gap?

Alla skyddsmurar är rivna
Allt går direkt inn

Ni ser på mig med förakt då jag gråter
Men jag orkar inte mer

Med tårar rinnandes längs kinderna biter jag ihop och torkar snabbt bort
Jag är trött på tårar, trött på känslor, varje dag blir jag allt mer tom

Vännerna sviker
Bästa vännen förvann med pojkvännen min

alla minnen kommer fram
mobbningen-all ensamhet

en trasig familj
jag orkar inte tänka mer

Allt är upprivet, ingestans finns förståelse
Att det kanske inte alltid syns betyder inget



















Fri vers av R-M
Läst 291 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-18 10:04



Bookmark and Share


  Burn
Fan, va tung dikt! Blir gråtfärdig. Det är fruktansvärt med en trasig familj. Du beskriver det så bra.
2007-10-19

    ej medlem längre
bra skrivit. du förmedlar känslan bra.
applåder (:
2007-10-18
  > Nästa text
< Föregående

R-M
R-M