Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror den här talar rätt mycket för sig själv.


Hej och välkomna

Hej och välkomna –

till detta okända land

ett område som skyddas

med kärlek runtomkring

för att ingen ska lockas

att gå förbi gränsen

 

Skulle ni falla över

för begäret ni känner

kommer ni att vävas in

och bli fyllda av ett rus

för att sedan besprutas

och slängas ut i kylan med

arrogans och likgiltighet

 

Får ni för er att gräva

er väg under ytan

så kan jag lova er heligt

att skottsalvor lär avfyras

med ord som ammunition

och skulle nöden ta sin lag

kan ni få smaka på mitt blod

beblandat med ert eget

 

Men hej och välkomna –

glöm inte att ta på er

skorna och jackorna

(helst svartkamouflerat)

om ni ska ta en tripp

intill mitt inre –

annars kan ni få djurskit

på era rena, oskyldiga fötter

och smyg försiktigt förbi

om ni skulle höra några röster

det är bara mina demoner

som är på en kort rast

 

(akta så ni inte snubblar

 över ärren på er väg ut)




Fri vers av Gizela Svensson
Läst 397 gånger
Publicerad 2005-04-28 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gizela Svensson
Gizela Svensson