Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I min lilla förort rör det på sig idag


Världar som möts


I kvarteret bredvid flyter blod
här har begåtts mord
polisbilarna släpper
ifrån sig sina blåvita band

bland blivande bostadsrätter
i vårt köp och sälj land
har något mördat en man

knappt ens 500 meter bort
står ett vackert litet slott
vid vars parker bilarna står på rad
mer än någonsin denna dag
för att betitta en utställd liten djungel bit
fylld av orkidéer som transporterats hit

själv går jag långsamt förbi
på väg mot min simhall för att tränad bli
medan solen skiner och höstfärger spraka

hemma väntar en nybakad äppelkaka

07.10.20




Fri vers av Lena Renman
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-20 14:15



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
mmm känner doften!
2007-10-23

  katt.inc
Bildstarkt och berättande. Fint flöde i texten.
2007-10-22

    Maria Malm
Omringad av kontrasterna..
2007-10-21

    ej medlem längre
Här fick du in dagsfärska nyheter ihop med dagsfärsk äppelkaka...
Applåd!
2007-10-20

  devilsangel
Inte mycket man kan göra åt eländet...Vad hjälper det att må piss själv av det..? Man har sitt eget..Oj vad gott det lät med nybakad äpplekaka
2007-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman