Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uspelade sig häromdagen när jag i ett svagt ögonblick antydde att jag någon gång i framtiden kanske möjligtvis skulle vilja ha mer än bara en sambo.


Utpressning

Det är en bra ide,
Om ens föräldrar lever tillräckligt länge,
För att se det mycket av livet handlar om.
Nästa generation!

Påpekade det häromdagen.
Att de måste ta hand om sig i vardagen.

De såg på mig som om jag var sjuk.
De såg ut som just barn, i stora åldrande kroppar,
på julafton alldeles innan julklapparna ska öppnas.

Pappa upprepade sig som en femåring!
Lycklig över framtiden.
Mamma fräste åt honom,
som en analyserande tonåring!

TYST, hon kanske ångrar sig!!
I nästa sekund börjar hon också!
Med någon form av välvillig, utpressning,
- unga mor och far föräldrar orkar mer!

Vad ska man med ett ordnat liv till?
Om man har unga mor och farföräldrar?

Att jag behöver bli vuxen först,
de glömde de helt bort!

barnbarn ska vara livets efterrätt.


Men först kommer varmrätten.


Jag älskar efterätt.




Fri vers av Annelicious
Läst 342 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-22 18:44



Bookmark and Share


  AndersN
Jättekul reflektion, bra visdomsord till gamla som unga, kanske mera ett kåseri än en dikt.
2007-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Annelicious
Annelicious