Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pojkarna som aldrig hamnade rätt och till slut dog av krig på insidan


Dom där pojkarna
var aldrig
nyckehålsmärkta
av världen
för dom var så
negativa
att gungorna
fick dåligt
självförtroende.


Dom där pojkarna
fick inte pilla
på sina skrapsårs-
infektioner
för plåstret var
jämt slut
och sådant ska
man ju inte dela.


När dom där
pojkarna
var sju dagar
ströp doktorerna
deras fantasiådror
så dom
kunde aldrig
skriva sagor.

(För dom är
det inte läskiga
monster i batterierna
eller ugglor eller
papegojor,
för dom piper inte
fågeln efter sin
mamma.)


Dom där pojkarna med
hängslena på
fötterna var aldrig
accepterade så
dom letade
efter samhörighet
på källartrapporna

istället.

 

 

Pojkarna som
aldrig hamnade rätt.




Fri vers av ingentingflicka
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-22 21:11



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
svårläst - men med flyt som fångar! Många nya bilder. Vad är nyckelhålsmärkt? Associerar till en dikt av Josefin (på den här siten)
2007-10-23

  Tini Tut
Ja hur ska man hamna rätt...Bra jag gillar...
2007-10-22

    Fantasioffer
riktigt bra. Verkligen fruktansvärt bra, men jag tror du kan komma på ett ännu bättre slut!
2007-10-22
  > Nästa text
< Föregående

ingentingflicka