Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagbok för igår skriven av camach, som jag läst då den låg på redaktionens val, samt några efterföljande mail inspirerade till denna text. Inser att vi kanske behöver dem i viss mån men.....


Modern dinosaur

Dagens rovdjur
heter bil
gör luften sur
i varje fil

vaknar av trafiken
som pågår hela dagen
och svämmar över
staden

på stranden i skogen
framför huset vid krogen
bilar körkort parkering trafik
omvärlden blir allt mindre
naturlik

bil efter bil mil efter mil fil efter fil

avgaser rörelse hastighet
ljuden är nästan
det värsta jag vet
vrålande bromsande
gasande bil överslag
varje minut timme och dag

bil efter bil efter bil efter bil efter bil efter bil efter bil i mil efter mil efter...

Låt mig slippa ur trafikmiljön
är min dagliga bön
låt bilarna plötsligt stanna
och bli rädda för varandra

dinosaurien dog ut
mäktigt stora djur
jag säger utan prut
nu är det är bilarnas
tur

dagens rovdjur heter bil
begrav dem djupt
- flera mil!

Oktober 07

 

Ps.
Som sagt var inser att bilar behövs men vi har gått över alla gränser!
Ds.

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 768 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-10-25 00:12



Bookmark and Share


  Lena Renman
Och SÅ var det milt DÅ motför hur det är NU fattar du?
2015-02-17

  Maria Zena Viklund
och så har vi mage att klaga på vargar o björnar! bra skrivet!
2007-10-25

  katt.inc
Jag håller med, fast jag har bil själv. Fint flyt i texten och bra rimmat.
2007-10-25

  Lena Renman
Hej Maria
Ja du vet trafiken i den här stan gör mig knasig. Försök cykla och gå här får du se... Jag menar vid de stor bilvägarna.. hu så hemkst det är.
2007-10-25

    Maria Malm
Intressant jämförelse med bilen och dinosauren. Tänkvärt.
2007-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman