Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Existentiella funderingar ...


Animalism

Vi lever i en värld
fylld av rikedom och flärd
där framgång är det enda
kända mått som räknas
fram när värdet sätts på vårt namn

Vi lever inom stipulerade
finansiella ramar
som oss alla utan
urskiljning
kramar
det mesta ur

själva fundamentet
för den verklighet
som bringar
oss likt ringar
på vatten

känslan av såväl
olycka som tur

i vår ensamhet om natten

Allt inom fastställda ramar
för vad som anses vara
värt att bevara
av vår mänskliga natur

Våra behov av nära, kära
ömhet och inre självrespekt
tillfredsställs av dem som vet hur
genom förutbestämda koncept
som lämpar sig bäst att skrivas ut på recept

Allt som har med medmänsklighet
själslig existens och kroppslig essens

- icke ekonomiskt kalkylerbara
produktionsfaktorer och incitament -

betraktas i bästa fall som något suspekt
men vanligen mest som skämt

Men det är synd att klaga
och försöka förändra allt det här
för egentligen har vi det ju ganska bra
som vi har det där vi lever och redan är

Varför väcka den björn som sover
när allt synes vara som det ska

det lär ju inte ge någon framgång
och en björntjänst
gör ju ingen glad




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-24 21:41



Bookmark and Share


    lory
bara förlita sig på själens rikedom,bortom det materiella..fantastisk
2012-01-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Jag undrar, när folk
kommer till sans
och det inser...
Att det är, en inre
och god balans
som bäst utfall
i livet ger...
Och inte alls
en chans, till
bara, ekonomisk
avans...
2008-01-20

  Leif Furstedt
Njuter, med ett leende på läpparna.
Härlig text.
2007-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP