Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad jag är

Och ja
jag är hon den där
som binder vardagen i rytmer
tvångssyndrom heter det visst

[autentisk psykrealism]

Och ja
jag är hon som
ser hysterikväljande kilon
där kurvan är normal
Tyngdfixering som bakbinder mitt liv

[uttjatat ounikt jodå]

Visst är jag
hon som
darrar av skräck i lägenhetsmörker
Skräckfilmslogik i kvadrat

[paranoid javisst]

Och jodå
jag är också hon
den där blondhåriga fjollan
med existenskomplex
misslyckade intryck blir rutin

[fackplacerad som få]

Och allra mest visst
jodå, jag är
[mångårig snedvridning]
hon bakom sminktimmars ångestperfektion

[så äcklig hon blir ändå]

hatfyllda inbillningsblickar
Dysmorfofobi är en term

som blir ett liv
[fångat halvt självförakt i skamsen prakt]
Oh ja
hon den där
det är bara jag
hon
som har överlevt livet





Fri vers av Lindah
Läst 559 gånger
Publicerad 2005-05-01 14:33



Bookmark and Share


  Anafenza
"jag är hon den där
som binder vardagen i rytmer
tvångssyndrom heter det visst"

Den inledning fångade mej verkligen!
resten av dikten är också otroligt stark...och dessutom så lyckas du avsluta den oväntat hoppfullt.
jag bokmärker!
2010-07-07

  kath
Mycket smärtsam dikt, men med en stark känsla av hopp i slutraderna, dessutom ett starkt och underbart trots...tycker mycket om form och ord...stark
2005-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Lindah
Lindah