Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmer

 

 

Jag drömmer om en morgon

då jag får ensamrätt

på tröttheten

och någon vid min sida

vill hjälpa mig med

morgonens alla bestyr

 

Jag drömmer om en dag

då jag får ensamrätt

på smärtan

och ingen vid min sida

har mera ont i ryggen

eller nacken än jag

 

Jag drömmer om en kväll

då jag får ensamrätt

på sorgen

och någon i min närhet

vill veta hur jag mår

och ger mig en famn att gråta i

 

Jag drömmer om en natt

då jag får ensamrätt

på mardrömmar

och någon vid min sida

vaknar av min gråt

och tröstar tills gråten är slut

 

Jag drömmer om en morgon

då jag inte längre vill

ha ensamrätt på allt det hemska

utan strålar av livslust

och vill ta emot

det som Kärleken ger




Fri vers av Jojo
Läst 395 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-10-26 18:23



Bookmark and Share


    cilja
kan bara instämma med alla föregående. riktigt slående dikt. skitbra helt enkelt!
2009-05-27

  Tabes
Bra. Riktigt bra.
2007-11-06

  Viktoria Olausson
Underbar!
Bland det bästa jag någonsin läst!

Tack för läsningen!
(Jag håller med!)
*kraaaam*
2007-10-28

  Catrin
Så träffande... ibland gräver man ner sig och behöver allt tyck synd om i världen så man nästan glömmar att allt också kan få lov att kännas bra. Gillar!!!
2007-10-28

  Teresia Ridell
Ja !
Skulle man verkligen få behöva nån gång !
Fint, intensivt skrivit !
Må du bli bönhörd !
2007-10-28

  Rosmarin
Grattis till mest läsvärd! Läsvärd är den verkligen, tycker jag!
2007-10-28

  Rosmarin
Så väldigt berörande.

Och också mycket bra skrivet med de olika delarna av dagen. Som börjar med morgonen, för visst är morgonen en symbol för något nytt?

Och så slutstrofen där du är tillbaka på morgonen, men en helt annan slags morgon, återigen en nystrart, men utan det andra mellanspelet hade du inte kunnat komma till den morgonen.

Applåd!
2007-10-27

  Marreb
Bra skrivet. Men det är smärtsamt att läsa...
2007-10-27

  Tosan VIP
Åh, vad bra beskrivet! Känner igen mig!
2007-10-26

    eva m h
En längtan efter att bli sedd och mottagen.
Önskar att du får det du längtar efter!
2007-10-26

  Albert
det finns de som säger att man får det man drömmer om

bara man fortsätter att drömma
tills man får det

så...
fortsätt drömma!
2007-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo