Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag lovar


Herre - jag lovar
nu ska jag lyda
min kropps
order.

Jag ska vara snäll
mot mig
Inte ställa för
högra krav
på mig själv
som så lätt
blir för tunga bördor.

Herre . jag ska undvika
känslorna
som bygger murar
istället för broar.

Herre - ja, jag ska
le mot mig själv
mot min spegelbild
för Du har sagt
att jag är skön

Herre - jag lovar
att inte krossa
min egen spegelbild
därför att jag inte orkade nå
dit jag fodrade av mig.

Herre jag lovar
jag ska putsa
spegelytan
hålla den blank
och klar.

Herre jag lovar
att inte släcka lampan
när jag inte orkar
se.

Jag lovar att hålla ljuset
tänt
gråta öppet
istället för att svälja tårarna.

Herre jag lovar
att jag ska
hålla mitt ansikte
i Ditt ljus
så att Du kan
speglas i mina ögon
och ge dem ljus
och glädje.






Fri vers av Michaela Dutius
Läst 339 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-28 18:35



Bookmark and Share


  sister mary
Bokmärker denna var dags bön och lägger den i almanackan!
2007-10-29

    ej medlem längre
fasiken vad bra skrivit. känslosamt och äkta. vad vi alla måste inse och vad vi alla behöver att läsa. texten väcker starka känslor och jag gillar det (:
2007-10-28

    Iza
jag behövde höra just det här...
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius