Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förkylning är ett ganska fint ord

P-pillret
nuddar mitt
uppsvullna gomsegel
och jag
hostar sådär
äckligt som man gör
när man är sjuk.


Min röst vill
sjunga och nynna
men stämbanden
får inte skaka,
det är förbjudet.

 

 

Även om jag trodde
på enhörningar
idag skulle inte
dess blod kunna
lindra min hals.


Och det går inte
att sätta horn
på hästarna vid gården
där månen alltid
lyser så svagt,
för sånt är fel.

 

 

 

 

 

Gör te med
honung åt mig
istället.




Fri vers av ingentingflicka
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-30 19:17



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Grå vardag - och välskrivet - hör nästan den täppta rösten bakom texten. Associerar direkt till en dansk dikt (som jag glömt vem som skrev och som jag är \"meget\" osäker på hur det stavas, vet bara hur det ska låta):

Jeg är så förkyled, förpint og besvaered
og det er saa synd og saa trist
ja jeg er saa syg som ingen har vaered
sidden jeg var det sist
og jeg ligger i sengen og tänker kun paa
att jeg har det saa vederstyggeligt
og er saa bedröved og misshandled:
ah!
- og det är i grunden sa hyggeligt!

;-)
2007-10-31

  Ulf Lagerholm
å så va det du som gav
mej en kopp honungste
trots allt -

gott va de -
2007-10-30
  > Nästa text
< Föregående

ingentingflicka