Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns en skillnad mellan att vara varm och kall, mellan att vara stängd och öppen upptäckte jag 1990 på något sätt och det blev så här.


Varande

Förvånande
vilken skillnad
mellan hat och vrede
båda ändå ur
samma kraft

avståndet
mellan nej och ja
är bråddjupt
himmelshögt

mellanrummet mellan
ofullkomlighetens
fullkomlighet

nödvändigheten av
det onödiga

det okontrollerbart
vackra
i världen som inte ägs
bara består
av oss alla

skillnaden

världen är 
underbar

90.07.12




Fri vers av Lena Renman
Läst 270 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-23 07:27



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
så här tänker jag hat är till för rädda, för mesar, vrede är medusas den kommer för att hela dig från all gammal förtryck och gammal sörja.

du skriver skillnanderna bra och igenkännande!
2007-11-29

    Nattviol
tycker det var fint
beskrivet - detta av
allt som finns
de skillnader vi
lever med
tyngs under
dör av

världen ÄR underbar
men inte för alla
och inte alltid

; ))
2007-11-23

  Lena Renman
Skulle vilja ha den där känslan igen. Just nu känns inte världen vacker, ja åtminstone inte den delen av världen som är \"made by mankind\" så att säga

Lena
2007-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman