Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hade en kvinnlig chef en gång, som bara var för mycket. Förmodligen tyckte hon detsamma om mig. Vi slutade båda två.


Kvinnokamp på usel nivå

Ansiktslös
kryper jag
ut och in
i hennes
tjänsterum

  Dessa förbannade auktoriteter
  som alla liknar mor

Vi mäter varandra
med rovdjursögonen

Ingen av oss
litar på

Tänk om vi
faller
slår
tappar
förlorar
skriker
blir galna
våldsamma

Tänk om vi
gör oss 
till allmänt
åtlöje

Vi förolämpar varandra
dansar en dödlig dans
runt våra sårbarheter
försöker komma åt
varandra

Hon vet det
Jag vet det

Båda är vi rädda
så rädda
för att tappa
kontrollen
ansiktet
masken
makten

Vilddjuren vill kämpa
på liv och död

Vi hejdar dem
slår med ord
formuleringar
tvetydigheter
argument

Om blickar
kunde döda

Ingen vinner
båda försvinner

90.01.31

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 296 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-11-03 12:47



Bookmark and Share


  Lena Renman
Ursäkt hade skrivit fel här i sista stycket. Hade skrivit ingen av oss vinner, ingen försvinner men, suck det skulle vara ingen av oss vinner, båda försvinner, (enligt orginal) har ändrat nu.
Man kan kanske ha båda sluten, de ger olika utgångar så att säga...


Lena
2007-11-05

    Maria Malm
Ibland har kvinnor en förmåga att vara så otroligt elaka och missunsamma mot varandra, sorglig erfarenhet efter att jobbat många år i \"kvinnoyrke.\"
2007-11-04

  Maria Zena Viklund
kvinnokamp, ja här skildrar du det som bäst, super!
2007-11-04

    Nattviol
sjukt bra skrivet!
kvinnokamp
och glastak
mmm
: )
2007-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman