Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hungern är stor



Hunger
efter mat
du måste ju äta

Hunger efter vänner
när du behöver prata
umgås
känna delaktighet

Hunger efter kärlek
när du behöver tvåsamhet
någon att dela ditt liv med
dina drömmar
ge ömhet till

Hunger efter sex
din kropp styr
ett mänskligt behov

Hunger efter liv
när du känner dig ensam
kluven
tveksam

Hunger efter hunger
aldrig blir vi mätta

.... och människor stressar
rusar runt för att hinna
mesta, bästa möjliga

Hungern efter sömn tar överhanden
Hinner inte
orkar inte med andra människor
Kan varken ge eller ta emot
alla andra behov

Är det konstigt att människor svälter?




Övriga genrer av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-04 10:17



Bookmark and Share


  To
Nä det tycker inte verkar så konstigt. Se bara på hur vi lever. Våran stressiga livsstil ger inte plats för kärlek och eftertanke och våran ständiga hunger/giriget får os att lätt glömma för andra som på denna gjord och framtiden.
2007-11-20

  Ronny Berk
som väl beskriven hungers längtan efter den människors närhet och tillfredsställelse som är en förutsättning för det levande livet...
2007-11-04

  Michaela Dutius
Ja kanske är hungern efter tid-tid för vänskap och kärlek en hunger som finns med i allt.
Vi stressar ihjäl oss och kommer kanske en gång att undra - jaha var detta livet?
2007-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen