Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vill gärna ha feedback på denna... själv tycker jag att den är attans så bra :-))) men jag har ingen aning om känslan jag har i dikten förmedlas till andra. Den är något omgjord.




modernt ont II

Modernt Ont

I moderna rum

är offerpålen förklädd

till en helt vanlig ikea fåtölj

Häxbålen brinner och röken syns långt

från nybryggt kaffe,

det svarta

 

Det låter som vanliga samtal

men kryper smidigt in

under rädslors skinn

Utan att synas

Utan att låta

mer än som vanliga samtal

 

Det tystnar där ord ska tala

Det skrattas där det borde vara tyst

Ordet Stopp och Protest är på flykt eller borta

Om det passar hertiginnan förstås

där i ditt svultna kafferep

 

Här formas en toppmodern ondska

Så akta slash akta

för att komma på kant

Och på kant kommer de som yppar..

förvisade ord utan pant

de som yppar får själva betala och det händer

precis när du och dina hotade medlöpare

mumsar privata kakor från dig (elegant!)

precis när du flaggat in

flaggat på, flaggat för

det satans bekväma tysta




Fri vers av vissla
Läst 300 gånger
Publicerad 2005-05-04 01:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vissla
vissla