Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
leuchtfeuer Konstnären Astrid Bärndal skapade bilden © Publicerad med tillstånd. mest senryu och tanka


oktobersamling



pensionären
såg fram emot ett nytt liv

utan repriser

*

driver på livet
utan att överdriva

framåt i nuet

*

bladstrippade träd
skyler stammar och grenar

med höstdimmorna

*

släckta nattåg
slamrar och återvänder
till stadens drömmar

folksamling vid minnesljus
över förlorad ungdom

*

på håll hörs dånet
kulminera i fraser

orden bryter strand

*

det var när våren
var vackrast som hon gick bort

född i september

*

år avlöser år
en mening i förändring

silverhår lyser

medan det yttre åldras
kan det inre föryngras

*

musik följer vind

dina toners färgspel
sjunger om glädje

du är i mitt nu
likt änglar kom du i tid

då allt verkar sent

du ger mer än jag förstår
av din kärlekskloka kraft

*

lyssnar av stegen
gör den blinde innan han

bestiger berget

*

en ensam fluga
gungade på ett grässtrå

förstod sin värld

*

droppen och kornet
på väg till ökenhavets

dans och smärta









Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 1203 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2007-11-06 17:27



Bookmark and Share


  Per Blomqvist
Något kliar kan vara åldern, vackert skrivet gillar alot!!!!
2011-10-29

  Fuyoh
Som vanligt är det helt underbar läsning när du samlar ihop dina verk till månadssamlingar.
Kloka ord som inspirerar!
2007-11-12

    Bodil Sandberg
Så enormt vacker poesi..i vemods ton målar du orden men också i ödmjukhets mjuka!!!
2007-11-11

  Cris
Det är tänkvärt och bildrikt och liv och död och vackra ord.
Tack!
2007-11-11

  Inkarasilas
Som ett pärlband av skimrande klokhet, så vackert, finstämt, och hoppfullt.
2007-11-11

  © anakreon VIP
Njuter i fulladrag i min opensionerade, sjuttioåriga själ.
\"...medan det yttre åldras
kan det inre föryngras...\"
Jomenvisst!
Carl-Erik
2007-11-11

  isabel louise
underbart vackert skrivet...gillar rytmen o den röda tråden som för allt samman...
2007-11-11

  Maria Zena Viklund
en underbar livssamling applåder o bokmärkning!
2007-11-11

  aol
jag blev så rörd i mitt hjärta över din fina livspoesi
orden bärs av dom finaste strömmar
2007-11-09

    Ola L
fastnar för nattåget-helt i min smak. övriga också klart läsvärda.
2007-11-07

  KristinaE
kloka livsfrön i vacker samling -
2007-11-06

  Jessica Ebbesson
En fantastiskt vacker samling. Många guldklimpar.
2007-11-06

  Nina V A
oerhört vacker samling Fredrik, som ett pärlband av droppar längs vajande strå, fångade i stunden men etsade in i evigheten. Näst sista stycket lägger sin dagg över mig, oförklarligt men ändå helt naturligt, tack!
2007-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP