Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets taxi.

Jag reser med livets taxi
som jag gjort i många år.
Medan taxametern tickar
ser jag människor som kommer och går.

Jag reser med livets taxi
men jag ser inte vem som kör.
Den som sitter där framme
varken ser eller hör.

För i livets taxi
bestämmer jag min destination.
Men det är inte lätt hitta rätt
kanske en på en miljon.

Jag kör själv livets taxi
kör bara runt men inte ut.
Timmar rullar utanför fönstret
Jag åker tills livet tar slut.




Fri vers av Arcadia1
Läst 629 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2007-11-07 00:01



Bookmark and Share


  Martin H
Nästa gång som du åker taxi så ska du inte sätta dig därbak och låta andra betala haha. Sätt dig hos chauffören så har du mer koll... ;-)...

Bra skrivet av dig!
2007-11-08

  Lillasyster F
Mycket bra skrivet!
Livets taxi - som man själv kör är en bra liknelse. Taxametern som tickar är livet som går...

Som sagt - mycket bra skrivet!
2007-11-07

  PPQ
grattis till redaktionens val:D
2007-11-07

  Michaela Dutius
Intressant bildspråk och en rytm som gör texten lättläst.
Eftertänksam.
Gillar!!!!
2007-11-07

    Cronopio
Den här innehåller livsvisdomar. Jag är för tillfället dessutom svag för rimmat, så den här får tummen upp. Dikten påminner om en dikt som heter \"Das Eisenbahngleichnis\" av Erich Kästner, vilket du ska ta positivt, för det är en underbar dikt.
2007-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Arcadia1
Arcadia1