Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Morgonrusningens ögonblick. Finns även publicerad på www.loonies.wordpress.com


Varför grät hon?

I arla gryning när ljuset slog om till grönt började bilarna rulla sakta. I den andra bilen, i en helt ordinär blå kombi satt en flicka vid ratten och bet sig i underläppen. Det blonda håret ramade in hennes ansikte och jag antog att hon var någonstans mellan trettio och trettiofem.

Hon bet hårt, släppte ett ögonblick för att hämta luft och bet igen. Hårt. Längs kinderna rann salta tårar. Händerna höll krampaktigt i ratten och blicken var fäst i horisonten. Hon var mellan dröm och verklighet. I drömmen var hon långt bort på en annan plats men i verkligheten satt hon likt förbannat kvar i sin blå kombi med salta tårar längs kinderna.

Sen var hon borta. Nästa bil passerade men den såg jag inte. Dagen hade knappt börjat och jag undrade vad som gjort henne så ledsen. Vad var det som fungerade så dåligt i hennes liv? Var det kanske bara sorgsna toner på radion eller var det något annat? Avskydde hon sitt jobb? Var det någon människa som en gång rört vid hennes innersta väsen som nu var borta?

Det var en orättvis bild jag fick i morgonljuset. Ville följa efter och fråga. Ville trösta. Ville göra allting bra igen. Men hur skulle jag kunna göra det? Jag var inte en bricka i hennes liv. Lika lite som jag är en spelpjäs hos alla de okända människor som gråter när de tror att ingen annan ser på.

Och nu är dagen över och jag undrar fortfarande. Varför grät hon?




Övriga genrer av Arcadia1
Läst 344 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-15 00:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arcadia1
Arcadia1