Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trollets dikt

En tår på min skrovliga kind
den faller
faller som löv från ask o lind.
så sitter ett troll på stubbens rot
när solen stiger är trollgubben blind
och sten svart som sot.

Trolldager gryr
i trolltinget samlas gubbar som styr.
Inget vet de om bomber som yr
eller tomma magar och ungar som gnyr.
Jobba på, jobba på.
SCHNELL
Det är långt kvar till kväll.

Trolltinget
vet inget om böjda ryggar som ömmar
eller om skor som behöver nya sömmar.
har ska pengar tjänas
Eliten tränas

Men den lilla trollgubben stelnar när solen stiger,
han varken tackar, bockar eller niger
när han går
lämnar bara ett öppet sår.




Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 287 gånger
Publicerad 2007-11-07 08:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion