Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Censur

 

 

Livets mening är att dansa

Gata upp

Gata ner

Spridandes av glädje

Till tankspridda knarklangare

Få hela stan att dansa

Till och med

Den som inte kan

 

Livets mening är att hata

Att hata sig själv och alla andra

Hata tills folk hatar tillbaka

Hata grönsaker

Hata fred

Hata snällhet

Hata att älska

Tills det bildar en ond cirkel

Tills jorden går under

 

Livets mening är att älska

Alla runt omkring

Må bra

Älska tanten som bjuder på kakor

Älska pervot på Varbergs station med öppen gylf

Älska att älska allt och alla

Älska sina vänner

Precis så som de älskar dig

Fast mer

Precis så

 

Livets mening är att förlåta

Förlåta jorden att vi finns till

Förlåta,

Precis som vi lärt barnen att göra

Även om de inte gjort något

Förlåta alla oljeutsläpp i viken utanför

Förlåta gammal kärlek

Förlåta tills man inte har något kvar

Att våga

 

Livets mening är att vara den som hjälper till

Hjälpa den gamla mannen ut ur bussen med ryggproblem

Att alltid finnas till hands

Ställa upp för alla, vänta på vännen

Även fast man är sen till gymnastiken

Bara för att vara snäll

Bara för att veta

Att det är mig

Som ingen någonsin

Skulle vänta på

Men att vara snäll ändå

 

Livets mening är att gråta

För problemen man hittat på

Eller för problemen som bara kom

Gråta kudden blöt

Tänkandes på hut dåligt man kanske mår

Gråta så att andra ser

Tills någon vågar trösta

För att sedan få den att gråta

 

Livets mening är att ljuga

För sanningen är så svår

Ljuga om sig själv för andra

För sina vänner

Om hur duktig och cool man är

För att känna sig värd

Ljuga om allt

Ljuga om tanten på gatan

Utan pengar och mat

Hon som är så smal

Säga att man är förälskad i pojken

Med det fina leendet

Fastän man inte är det

Att ljuga för sig själv

För att en dag

Hitta rätt väg ut

 

Livets mening är att våga

Stå emot orden som skrivits

Om hur man skall vara

Våga säga att man har rakt hår

Och att man lockar det varje morgon

Våga palla äpplena i grannens trädgård

Våga sparka på den som ligger

För att det är så kul

Våga trotsa

Våga hata

Våga dansa

Våga gråta

Våga hjälpa

Våga ljuga

Våga älska

Våga att våga




Fri vers av SMLU
Läst 370 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-07 09:07



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Mycket skickligt konstruerad dikt med många , väl vinklade, funderingar, mycket smart och ger läsaren massor att reflektera över ! Mer i denna stil på denna sight ! Bokmärkes !
2007-11-07
  > Nästa text
< Föregående

SMLU
SMLU