Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I väntrummet


I väntrummet utanför labbet
sitter hundra gamlingar
med vaccinationsblanketterna
ifyllda till bredden
och tjatar och gnatar
blöter och stöter
väder och vind
köer och sjukdomar
pengar och politik

Och min boerderline tittar på mig
och önskar sig sjukast av alla
sitter där som en hösäck
och drunknar i självömkan
men jag är van
och neutral
inför pensionärer
boerderline
friska som sjuka
gamla som unga

Så jag väntar
och tiden går
tick tack tick tack...

Och pensionärerna gnatar
och boerderlinen glor
och stressen inom mig ökar

Jag har en tid att passa
och rapport måste skrivas
och diskussion med arbetsledaren
vara trevlig, le
och laga mat i en liten
fyrkantig värld
av pedagogik, kärlek,
tålamod, leenden och kramar

FÖR EN LITEN SKITLÖN

ska man svänga, bända
tänja och sätta gränser, gränser, gränser

Så varför stannar jag kvar?

Jo, för jag gillar den lite halvgalna atmosfären
och den icke stereotypa styrkan
och allt det som inte är förutsägbart

Så ock i vardagen
så ock på jobbet!




Övriga genrer av Kornelia
Läst 429 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-07 16:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kornelia