Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Saknad


Flickan Soho

Utanför ditt fönster
blickar avundsjukan in
inifrån vårt mönster
får tankarna eget liv

kasta ut min livboj
är ute,
sjuk
på iskallt öppet hav
vågorna och vattnet
berättar sina historier
om hur vi försvinner en efter en

vi vrider huvudet bakåt
för att se om du står kvar
med din vackra mössa
iköpt i ett svalt kvarter i soho
jag saknar londonnätterna med dig

inne i alla tusentals talesätt
ligger sanningen om oss gömda
textremsorna blinkar så fort
att en hel generation missar dom
ta min hand och följ med mig
till våra föräldrars 70-tal




Fri vers av J P
Läst 353 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-12 17:39



Bookmark and Share


    Lindizz
vemodiga rader, vackert skrivet.
2008-09-06

  Carlita
en text som sveper lite över tid och rum, jag slås av en ljuv längtan att promenera längs de sprudlande gatorna i Soho, käka lunch på Frankies i Covent Garden och betrakta gatornas livlighet över en flaska fine wine
2007-11-12

  isabel louise
vackert och samtidigt lite vemodigt
2007-11-12
  > Nästa text
< Föregående

J P
J P